in romige dragonsaus
1 | Breng twee pannen water aan de kook voor de broccoli en de orecchiette. Kook de orecchiette volgens de instructies op de verpakking. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook 6-8 min. Giet de broccoli hierna af en spoel met koud water zodat de garing stopt. | |||||||
2 | Snijd de ui fijn en bak samen met de knoflook in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 2-3 min op laag vuur. Draai het vuur daarna omhoog en voeg het varkensgehakt toe aan de pan. Bak 3-4 min mee. | |||||||
3 | Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in halve schijfjes. Voeg de courgette toe aan de pan en bak 4-5 min mee. | |||||||
4 | Rasp de Italiaanse kaas, pers het sap van de citroen uit en hak de dragon fijn. Voeg de kookroom toe aan de pan met het varkensgehakt en de courgette. Roer de dragon erdoorheen en breng op smaak met peper, zout en wat citroensap. | |||||||
5 | Roer ook de orecchiette en de broccoli door de saus heen. Bestrooi met de geraspte Italiaanse kaas en serveer direct. | |||||||
2 pers. | 3 4 pers. | 4 5 pers. | Eenheid | Ingrediƫnt |
170 | 250 | 340 | gr | orecchiette |
200 | 300 | 400 | gr | varkensgehakt |
1 | 1,5 | 2 | st | ui |
1 | 1,5 | 2 | st | teentje knoflook |
100 | 150 | 200 | ml | kookroom |
1 | 1,5 | 2 | st | courgette |
0,5 | 0,75 | 1 | st | broccoli |
0,5 | 0,75 | 1 | st | citroen |
1 | 1,5 | 2 | st | blokje Italiaanse kaas |
1 | 1 | 1 | bosje | dragon |
Olijfolie, peper en zout